English flagGerman flag

Utflyktsmål

upplevelser_bild

Spela golf
I Halland hittar Du några av landets bästa golfbanor. Halland är landets golftätaste region. Milda vintrar och tidiga vårar samverkar till en lång golfsäsong och det är naturligt att en gedigen golfkultur vuxit fram här. Totalt finns det runt 30 banor inom länets gränser. En mängd olika golfbanor finns i närheten, både ute i kustbandet och några kilometer in i landet. Fyra av dem är Falkenbergs Golfklubb, Vinbergs Golfklubb, Flädje Golfbana och Ätrafors Golfbana.
Du kan lätt planera din egen golftour och kombinera spelet med annat av livets goda. Vi hjälper gärna till på olika sätt!

Shoppingtur till Ullared (ca 35 km)
Besök Sveriges största turistmål – lågprisvaruhuset GeKås i Ullared. Här hittar Du allt från knappnålar till kostymer. Detta är Nordens största varuhus och det tar sin lilla tid att ta sig igenom allt. Bo hos oss, rusta dig för en heldag och ät en rejäl frukost innan du ger dig av. Om du önskar serverar vi middag när du kommer tillbaka. Skönt, bekvämt och avkopplande!

flugfiske i halland

lisebergkaniner

cykeltur

musika

vallarna

korg

laxbutik


Fiske i hav, sjö & åar
Fiska lax i Ätran eller i någon av de andra halländska vattendragen.
Bara 800 meter från Grimsholmen Bed & Breakfast rinner Suseån ut i havet. Här kan man fiska både lax och havsöring. Du kan också prova fiskelyckan på havet eller ta en tur till någon av Hallands vackra insjöar. Vi ger dig gärna tips!

Utflykt till Göteborg eller Malmö
För Dig som vill känna storstadens puls ligger Göteborg med allt vad där kan erbjudas bara en timme bort. Malmö med Öresundsbron och ”Turning Torso” når Du på en och en halv timme.

Dagstur till Danmark
Avstånden är inte stora. Det tar inte mer än en timme till Helsingborg och med färjan är Du på tjugo minuter i Danmark. Du kan också välja att ta vägen över Malmö. Till Danmark kommer Du då över Öresundsbron, som både är en upplevelse och ett fantastiskt byggnadsverk.

Cykelutflykt
Bo hos oss och gör dagsutflykter längs den halländska kusten. Ta gärna med cykeln, för här stryker Kattegattleden (370 km cykelled längs kusten) förbi alldeles runt hörnet. Längs  Kattegattleden står havet och stranden i fokus, men med stor variation. Du färdas genom ett unikt kustlandskap längs sandstränder och strandängar, genom fiskelägen och klippkust. Från cykelsadeln kan Du verkligen njuta av sol, vind och vatten. Du hinner uppfatta doften av hav och strand, höra måsarnas skri, lärkans drill och vågornas kluckande mot klipphällen.

Kultur, konst, musik och hantverk
På kustremsan från Varberg i norr till Halmstad i söder finns, förutom Grimsholmen, en mängd små unika platser att upptäcka när det gäller natur, kultur, konst och konsthantverk: Träslövsläge, Galtabäck, Glommen, Morups Tånge, Ringsegård, Slöinge, Ugglarp, Steninge, Haverdal och Gullbrandstorp för att nämna några. Flera konstnärer, skulptörer och hantverkare är verksamma i området och ofta kan man bara stanna till och knacka på hos dem. På kustvägen, bara ett par kilometer från oss, ligger Ringsegården Konst & Café som har en helt unik utställning med den välkände naturmålaren och författaren Gunnar Brusewitz.
Stefan Petzén är en uppskattad vissångare och kompositör.
Annat värt ett besök är Annas Krukor & Fat och Rit & Målerigården.

Aktiviteter och upplevelser
Vill du uppleva äkta svensk buskis när den är som allra bäst, då ska du boka biljetter till årets fars på Vallarna. Förutom den trevliga föreställningen, är det en alldeles unik känsla att sitta i skuggan av de stora träden och se Ätran stilla flyta förbi, medan skratt och tårar avlöser varandra.

Vill Du ta hand lite om Dig själv, kanske skämma bort Dig en smula eller ge en god vän en annorlunda och skön upplevelse ska Du absolut besöka Spa~BaraNjuta, som  ligger 1,5 km från vårt B&B

Balans och inre frid Här finner Du verktyg för att  hitta en väg mot bättre hälsa och harmoni i livet.

Annias Ask är ytterligare ett  tips för ande, kropp och själ.

Hölseböke Naturhälsogård upplever Du de djupa skogarna och tystnaden. Här finns plats att bara vara, att umgås lyssna och reflektera. Här bor Du mitt i naturen med ”skogsrået” som närmsta granne. Kropp och själ kan få sitt i ett smakfullt och mysigt inrett  HälsoSPA.

Äta gott i närheten
Laxbutiken, belägen endast 5-10 minuter bort med bil, erbjuder fantastisk mat i form av bland annat buffé, dagens och mat att ta med. På samma plats hittar du även Laxomat, där du kan handla läckerheter dygnet runt, Hebergs Ost och Sill samt ett härligt Glasscafé.

Kaféer & småbutiker
Agnes Hörna
Solhaga Stenugnsbageri

Annat trevligt boende i kommunen
Skulle vi ha fullbokat hos oss, finns det en mängd alternativ runtom i kommunen. Några av dem är Kulturgården BjörkekullenGårdakrik, SandboletAlvhaga Vildmark ABGällareds Bed & Breakfast och  Karlsbergs Gård

Turistinformation
Hallands Turist
Falkenbergs Turist
Varbergs Turist
Halmstads Turist 

Väder
Vädret på Grimsholmen